Met deze lekkere sperzieboontjes zet je een keer wat anders als bijgerecht op tafel tijdens jouw etentje! Of maak ze gewoon als groente gerecht voor bij jouw avondmaaltijd. Het is super makkelijk, want het staat zo in de oven!

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen.
Meng de sperziebonen in een kom samen met de olijfolie en de kruiden. Voeg de kruiden naar smaak toe. (Tip: je kan de boontjes zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Voeg vanaf een mespunt tot een halve theelepel chilivlokken toe naar eigen smaak).
Verdeel de sperziebonen over de bakplaat.
Strooi de geraspte kaas over de sperziebonen.
Zet de bakplaat onder in de voorverwarmde oven en bak de sperziebonen in 25 minuten af.
Serveer dit lekkere bijgerecht bijvoorbeeld naast een groene salade, aardappeltjes en een lekker visgerecht.
Heb jij dit lekkere bijgerecht gemaakt? Vergeet het niet te delen op Instagram en @madelinsfood.nl te taggen!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verwijder de uiteinden van de sperziebonen.
Meng de sperziebonen in een kom samen met de olijfolie en de kruiden. Voeg de kruiden naar smaak toe. (Tip: je kan de boontjes zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Voeg vanaf een mespunt tot een halve theelepel chilivlokken toe naar eigen smaak).
Verdeel de sperziebonen over de bakplaat.
Strooi de geraspte kaas over de sperziebonen.
Zet de bakplaat onder in de voorverwarmde oven en bak de sperziebonen in 25 minuten af.
Serveer dit lekkere bijgerecht bijvoorbeeld naast een groene salade, aardappeltjes en een lekker visgerecht.
Heb jij dit lekkere bijgerecht gemaakt? Vergeet het niet te delen op Instagram en @madelinsfood.nl te taggen!