Pittige boontjes met kaas

Categorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Met deze lekkere sperzieboontjes zet je een keer wat anders als bijgerecht op tafel tijdens jouw etentje! Of maak ze gewoon als groente gerecht voor bij jouw avondmaaltijd. Het is super makkelijk, want het staat zo in de oven!

Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd25 minutenTotale tijd35 minuten
Ingrediënten voor 2 - 3 personen
 500 g sperziebonen
 1 eetlepel olijfolie
 30 g 30+ kaas
 Peper
 Knoflook (poeder)
 Chilivlokken
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen.

3

Meng de sperziebonen in een kom samen met de olijfolie en de kruiden. Voeg de kruiden naar smaak toe. (Tip: je kan de boontjes zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Voeg vanaf een mespunt tot een halve theelepel chilivlokken toe naar eigen smaak).

4

Verdeel de sperziebonen over de bakplaat.

5

Strooi de geraspte kaas over de sperziebonen.

6

Zet de bakplaat onder in de voorverwarmde oven en bak de sperziebonen in 25 minuten af.

Serveer dit lekkere bijgerecht bijvoorbeeld naast een groene salade, aardappeltjes en een lekker visgerecht.

Heb jij dit lekkere bijgerecht gemaakt? Vergeet het niet te delen op Instagram en @madelinsfood.nl te taggen!

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 - 3 personen
 500 g sperziebonen
 1 eetlepel olijfolie
 30 g 30+ kaas
 Peper
 Knoflook (poeder)
 Chilivlokken

Aanwijzingen

Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen.

3

Meng de sperziebonen in een kom samen met de olijfolie en de kruiden. Voeg de kruiden naar smaak toe. (Tip: je kan de boontjes zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Voeg vanaf een mespunt tot een halve theelepel chilivlokken toe naar eigen smaak).

4

Verdeel de sperziebonen over de bakplaat.

5

Strooi de geraspte kaas over de sperziebonen.

6

Zet de bakplaat onder in de voorverwarmde oven en bak de sperziebonen in 25 minuten af.

Serveer dit lekkere bijgerecht bijvoorbeeld naast een groene salade, aardappeltjes en een lekker visgerecht.

Heb jij dit lekkere bijgerecht gemaakt? Vergeet het niet te delen op Instagram en @madelinsfood.nl te taggen!

Pittige boontjes met kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven