Een heerlijk simpel recept voor soep, lekker als voorgerecht, lunch of met wat extra balletjes gehakt en brood als comfy avondmaaltijd.

Snijd alle groenten in kleinere stukken. Dit hoeft niet heel fijn, omdat je de soep nog gaat pureren.
Verhit de olie in een pan.
Bak de wortel samen met de knoflook op.
Voeg de paprika toe en bak dit ook mee.
Voeg na ongeveer 5 minuten ook de tomaten toe.
Maak de groenten op smaak met peper, een flinke theelepel paprikapoeder en chilivlokken naar smaak.
Roer het geheel goed door en voeg 700 ml water en het bouillon blokje toe. Laat dit voor 10 minuten pruttelen.
Pureer de soep totdat het een glad geheel is.
Doe de crème fraiche in een bakje en voeg hier een schep soep aan toe. Meng dit samen en roer het dan door de soep heen.
Garneer de soep eventueel met nog wat extra crème fraiche en verse basilicum.
Heb jij de soep gemaakt? Vergeet het niet te delen op Instagram en @madelinsfood.nl te taggen!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd alle groenten in kleinere stukken. Dit hoeft niet heel fijn, omdat je de soep nog gaat pureren.
Verhit de olie in een pan.
Bak de wortel samen met de knoflook op.
Voeg de paprika toe en bak dit ook mee.
Voeg na ongeveer 5 minuten ook de tomaten toe.
Maak de groenten op smaak met peper, een flinke theelepel paprikapoeder en chilivlokken naar smaak.
Roer het geheel goed door en voeg 700 ml water en het bouillon blokje toe. Laat dit voor 10 minuten pruttelen.
Pureer de soep totdat het een glad geheel is.
Doe de crème fraiche in een bakje en voeg hier een schep soep aan toe. Meng dit samen en roer het dan door de soep heen.
Garneer de soep eventueel met nog wat extra crème fraiche en verse basilicum.
Heb jij de soep gemaakt? Vergeet het niet te delen op Instagram en @madelinsfood.nl te taggen!